qurban24_image(0)

JALANKAN IBADAH & HADIAHKAN SEKETUL DAGING
AIDILADHA INI!
Infaq Sekarangqurban24_image(1) APA ITU QURBAN? Qurban berasal daripada perkataan arab 'Qorba' yang bermaksud dekat.

Jadi dengan ibadah ini seseorang umat Islam dapat mendekatkan diri kepada Allah S.W.T dan pada masa yang sama melatih diri untuk berkorban dalam hidup.

Realitinya, di luar sana terlalu ramai yang tidak cukup makan, ditindas dan hidup dalam serba serbi tidak cukup.
qurban24_image(2) Terkini lebih 200 hari diasak Israel. 2.2 juta penduduk di Gaza sahaja sangat memerlukan bantuan kemanusiaan. Tiada pilihan lain, mereka sanggup mengutip sisa makanan, memakan dedak ternakan semata-mata untuk mengisi perut yang kelaparan.

Itu yang terbaru di Palestin. Bagaimana pula dengan saudara kita di negara Syria, Yaman dan lain-lain? Adakah mereka senang? Tak, mereka juga masih bertarung setiap hari demi meneruskan kehidupan seharian.

Kesukaran inilah yang menyebabkan ada antara saudara kita tidak dapat menikmati hidangan enak seperti daging saban tahun kecuali dengan ihsan orang lain.
qurban24_image(3) qurban24_image(4)
PEDULI INSAN PELAKSANA IBADAH KORBAN ANDA
qurban24_image(7) Jadi, atas dasar tanggungjawab dan empati, Peduli Insan sekali lagi ingin membuka peluang untuk anda laksanakan ibadah korban melalui kempen Qurban 4 Ummah di Syria, Palestin dan Yaman.
qurban24_image(5) InsyaAllah manfaat daripada anda akan kami berusaha salurkan kepada mereka yang memerlukan.
qurban24_image(6) Dan anda tak perlu risau, segala proses daripada penyembelihan, melapah, memotong, membungkus dan mengedarkan akan dilakukan sepenuhnya oleh tim Peduli Insan dengan sistematik dan teratur.
SENARAI HARGA QURBAN 4 UMMAH 2024
qurban24_image(9)
BOLEH KE NAK SERTAI KORBAN KALAU BELUM MAMPU?


InsyaAllah boleh, Peduli Insan membuka peluang kepada mereka yang berhajat untuk berkongsi pahala korban dan memeriahkan lagi Aidiladha saudara kita melalui kempen SEDEKAH ADHA.

Mungkin ada sebahagian daripada kita yang masih belum mampu untuk melaksanakannya. Jadi dengan sedekah adha yang serendah RM50
Lebih banyak negara, lebih banyak kebaikan yang dapat disebarkan.
qurban24_image(8)
Sempurnakan ibadah korban anda bersama Peduli Insan. Bila lagi masanya untuk kita zahirkan rasa syukur terhadap segala nikmat yang diberikan kalau bukan pada bulan Zulhijjah ini.

"Sesungguhnya kami telah memberikan kepadamu (wahai Muhammad) nikmat yang banyak. Maka, dirikanlah solat kepada Tuhanmu dan sembelihlah korban sebagai tanda syukur."
[Al-Kauthar: 1-2]

Jom semua, jadikan Aidiladha tahun ini lebih bermakna bukan sahaja untuk kita tetapi untuk saudara-saudara di luar sana yang kurang bernasib baik.

'IHSAN DEMI INSAN'Klik ikon di bawah untuk mengikuti info semasa berkenaan kempen melalui laman sesawang rasmi atau akaun media sosial Peduli Insan.

   
One-time donation
You can register for automatic monthly donation using the link below

Click here >>

Note: This donation is for Peduli Insan humantarian projects.

Whatsapp
Peduliinsan logo

Who we are:

A charitable, non-profit organization that seeks to provide;

To the poor inside and outside the country and to refugees suffering from war or disaster.

Office

© Peduli Insan All rights reserved. Privacy Policy