KEMPEN INFAQ RAMADAN
SYRIA  DILANCARKAN   40000 KELUARGA SYRIA
PERLUKAN KITA

  
Tibanya bulan Ramadan, umat Islam di seluruh dunia bersiap dengan penuh gembira untuk menghidupkan kembali keindahan Ramadan. Bayangkan, bagaimana pelarian Syria menyambut Ramadan kali ini ???

 

 

  Ramadan tiba lagi pada tahun ini bagi pelarian Syria dalam keadaan ekonomi mereka yang sangat teruk.  Hampir sepanjang tahun, mereka bergelut dengan keadaan hidup yang sangat sempit sehingga  tiada istilah 'kenyang' dalam kamus hidup mereka.

  
Kebanyakan mereka mampu bertahan untuk terus hidup hanya kerana bantuan yang dihulurkan kepada mereka. Terutamanya sumbangan kit makanan yang mampu untuk menampung mereka sekeluarga untuk beberapa hari atau beberapa minggu. 

  Atas rasa tanggungjawab dan prihatin, Pertubuhan Peduli Insan sekali lagi melancarkan kempen Infaq Ramadan untuk musim ke-10. 
  Oleh itu, kami menjemput anda untuk sama-sama berkongsi pahala berganda pada bulan Ramadan al-Mubarak dengan menyumbang kepada pelarian miskin di dalam kem ini, bagi memenuhi keperluan mereka dan menyelamatkan mereka dari kelaparan.  


-Ramadan Kareem-

Whatsapp
Peduliinsan logo

Who we are?

A charitable, non-profit organization that seeks to provide;

To the poor inside and outside the country and to refugees suffering from war or disaster.

Main Office

Utara Office

© Peduli Insan All rights reserved. Privacy Policy